CarenZorgt: een betere samenwerking realiseren_157

“CarenZorgt motiveert me om door te pakken”

Alle cliënten van InteraktContour kunnen sinds oktober 2018 hun eigen zorgplan en dossier inzien via het online platform CarenZorgt. Een van de cliënten die het platform al vanaf het begin gebruikt, is Bart. Hij volgt Hersenz behandeling in Raalte om te leren omgaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel dat hij door een auto-ongeluk heeft opgelopen. “Door CarenZorgt zie ik dat ik goed bezig ben met mijn ontwikkeling.” Hij vertelt over zijn ervaring met het platform.

 

“Ik gebruik CarenZorgt om mijn zorgplan te ondertekenen, maar vooral om te bekijken wat de behandelaren rapporteren in mijn dossier. Dat werkt ook als een geheugensteuntje. Ik moet ongeveer een kwartier fietsen vanaf de behandellocatie naar huis. Doordat mijn geheugen echt bagger is sinds mijn ongeluk, weet ik soms zodra ik thuis ben van de behandeling al niet meer wat we precies besproken en afgesproken hebben. Daarom kijk ik na een afspraak vaak even in CarenZorgt wat er is opgeschreven in de rapportages, zodat ik niks vergeet."

 
Ik wil mijn vrouw en kinderen betrekken bij mijn ontwikkeling

"De doelen waar ik in de behandeling aan werk, hebben ook effect op het leven van mijn vrouw en kinderen. Een van mijn doelen is beter leren omgaan met prikkels. Het gebeurt namelijk nog weleens dat ik me verkeerd uit als ik te geprikkeld ben en me daardoor afreageer op mijn gezin. Daar wil ik mee leren omgaan, want ik wil niet dat mijn overgevoeligheid voor prikkels een ander beïnvloedt. Om die reden wil ik mijn vrouw en kinderen graag betrekken bij mijn ontwikkeling. Mijn vrouw kan daarom meekijken in mijn dossier met haar eigen inlogcode, en ik houd haar en de kids verder op de hoogte door te vertellen waar ik aan werk. CarenZorgt komt ook dan van pas. Zo vertelde ik laatst dat ik drie nieuwe doelen had gesteld. Doel één, doel twee en… die derde was ik alweer vergeten. Toen kon ik CarenZorgt erbij pakken en het toch vertellen."

 

Vooruitgang zichtbaarder in beeld

"Het is fijn dat ik in het platform kan kijken wanneer ik wil. Eerder mailden de behandelaren na elke bijeenkomst de rapportage toe, waardoor er dus nogal wat mailtjes binnenkwamen. Daardoor zag ik ook weleens eentje over het hoofd, én het was lastig om informatie terug te zoeken. Door CarenZorgt heb ik veel meer inzicht in de rapportages, doordat alles overzichtelijk in één systeem staat. Zo kan ik verschillende rapportages met elkaar vergelijken, waardoor ik nu ook zie dat ik echt vooruitgang boek."

 

CarenZorgt geeft inzicht in mijn ontwikkeling

"De doelen die gesteld worden in het zorgplan zijn het puntje op de horizon, dat is waar ik heen werk. Maar om daar te komen, moet ik langs allerlei tussenstations. CarenZorgt geeft inzicht in mijn ontwikkeling en op welke tussenstations ik al geweest ben. Door dat inzicht merk ik ook dat ik goed bezig ben. Dat stimuleert en motiveert, vooral op de momenten dat de zin er even niet is om aan de slag te gaan met de behandeling. Dat inzicht is een motivatie om toch door te gaan, want ik kan precies zien hoever ik al ben gekomen en dus ook juist hoe dichtbij ik misschien al bij mijn doel ben.”

Sinds 2018 kunnen al onze cliënten gebruik maken van CarenZorgt: een digitaal platform om hun zorgplan in te bekijken. Ook kunnen naasten hierin op uitnodiging van de cliënt meekijken. Zo realiseren we een betere samenwerking tussen cliënt, naaste en medewerkers.

10/25
Klik op het menu om de inhoud te zien of pagina's te delen.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...