"Door dagbesteding op zondag duurt het weekend niet meer zo lang"

Sinds een aantal maanden is de dagbestedingslocatie van InteraktContour in Zwolle om de week op zondag open. Want juist in het weekend zijn cliënten vaak eenzaam en hebben zij behoefte aan gezelligheid, sociale contacten en ontspanning.

Lees verder 

“Door de week is het programma gericht op de persoonlijke doelen die onze cliënten willen realiseren, maar in het weekend staat gezelligheid centraal. We organiseren dan verschillende leuke en gezellige activiteiten, zoals bijvoorbeeld een workshop vilten, mediterraans koken, kerstkaarten maken, een pubquiz of een bingo. Het is een groot succes, en ook cliënten van dagbestedingslocaties in Steenwijk en Wezep komen hiervoor naar Zwolle," vertelt Robin Kleinherenbrink van de dagbesteding.

Het is fijn om er even uit te kunnen

Eén van de cliënten die op deze zondagen altijd van de partij is, is Lottie Koetsier. “Op zondag ging ik altijd met mijn broers en zussen koffiedrinken bij onze moeder. Vorig jaar overleed zij en had ik op zondag niets meer te doen. De weekenden duurden daardoor lang en ik voelde me vaak eenzaam. Ik was altijd blij als het weer maandag was. Ik vind het geweldig dat ik nu eens in de twee weken op zondagmiddag naar de dagbesteding kan. Het is fijn om er dan even uit te kunnen en mensen om me heen te hebben. Het is een leuke groep mensen die komt. We hebben een goede 

klik met elkaar. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en hebben veel plezier. Het is leuk dat er dan ook mensen uit Steenwijk en Wezep komen. Je ontmoet daardoor anderen en hebt weer eens een ander praatje. Ook de medewerkers vinden het leuk. Op zondag is het toch een beetje gezelliger. Er is altijd koffie met iets erbij en een knabbeltje bij het glaasje fris.”

 

Ik regel de cadeautjes voor de bingo

Lottie helpt zelf ook mee bij het organiseren van de activiteiten. “Een paar weken geleden heb ik een optreden georganiseerd van een Molukse dansgezelschap. Zij dansten in traditionele kledij verschillende traditionele Molukse dansen. Ook gaven zij uitleg over de Molukse cultuur en lieten daarbij veel foto’s zien. Iedereen vond het fantastisch dat ik dit had georganiseerd", vertelt zij stralend. “En als we een bingo hebben, regel ik de cadeautjes bij de Etos. Die pakken ze dan altijd ook leuk in.”

 

 

Hersenletsel heb je niet alleen_64 COPY

Onmisbaar in Lottie’s leven

De dagbesteding is voor Lottie onmisbaar in haar leven. Voor haar hersenbloeding was zij altijd druk met haar werk en vrijwilligerswerk. Toen zij na haar hersenbloeding niet meer kon werken, viel zij in een gat en had haar leven niet veel zin meer. “De dagbesteding heeft me opnieuw leren genieten van het leven en me de zin in het leven teruggegeven. Naast de zondag ga ik er ook op maandag-, donderdag- en vrijdagochtend naar toe. Ik help dan bij het bereiden van de maaltijd; een lekkere stamppot of een heerlijke soep die we dan samen eten. Dat geeft me een doel in mijn leven en het is fijn om onder de mensen te zijn. Dat maakt mij blij.”

Terug naar de inhoudsopgave 

Sinds een aantal maanden is de dagbestedingslocatie van InteraktContour in Zwolle om de week op zondag open. Want juist in het weekend zijn cliënten vaak eenzaam en hebben zij behoefte aan gezelligheid, sociale contacten en ontspanning. Lottie is een van de deelnemers. Ze vertelt.

25/25
Klik op het menu om de inhoud te zien of pagina's te delen.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...