We zetten technologie in om de juiste zorg te leveren

De inzet van technologie kan cliënten helpen om zelfstandiger te leven en om risico’s te verminderen. Daarnaast kan technologie medewerkers ontlasten in hun werk, zodat zij meer tijd hebben voor de cliënt. Daarom investeren we gericht in het testen en het gebruiken van e-health hulpmiddelen.

We gebruiken meer e-health hulpmiddelen dan in 2017

In 2018 werden e-health instrumenten nog breder in onze organisatie ingezet. Het afgelopen jaar is het gebruik van technologie gestegen ten opzichte van 2017. Waar we in 2017 zeven hulpmiddelen in totaal 474 keer inzetten, waren dit in 2018 tien hulpmiddelen die in totaal 1293 keer ingezet werden. Een stijging van bijna 273%!

 

+273%


Een kijkje bij het Huis van de Toekomst

Als je door de gangen van woonlocatie de Burgelstee in Kampen loopt, valt er niks op. Maar achter de deuren van de appartementen op deze woonlocatie gebeurt iets bijzonders. Bijna alle bewoners van de Burgelstee testen namelijk verschillende e-health hulpmiddelen uit. We nemen een kijkje achter deze deuren bij een aantal bewoners én gaan op bezoek bij de dagbesteding in hetzelfde gebouw waar twee bijzondere activiteiten te doen zijn.

 

Neem een kijkje bij het Huis van de Toekomst  

 

 

Foto test COPY

 

 

ncare

Foto test COPY
Van medicatietoediensysteem tot robotkat

De grootste reden achter de stijging van het aantal gebruikte e-healthhulpmiddelen in 2018 ten opzichte van 2017 is het gebruik van NCare. Dit medicatietoediensysteem werd op alle locaties in gebruik genomen, waardoor het aantal gebruikers steeg van 30 naar 600. 

 

Er werden in 2018 drie nieuwe hulpmiddelen geïntroduceerd: minirobot Tessa (15 stuks), vijf slaapmonitoren en 64 robotkatten. Deze middelen vullen de bestaande lijst van zeven reeds gebruikte hulpmiddelen aan. Dit zijn smartwatches/beeldhorloges, valdetectors, dwaaldetectors, Medido's (medicatieverstrekking), Ncare (medicatiebeheer), beeldzorg en activitytrackers (feedback over hoeveelheid beweging op een dag).

 


 

 

Foto test COPY COPY
Tien cliënten testen robot Tessa

In 2018 startten we ook een driejarige pilot met minirobot Tessa: een sociale robot die ondersteunt bij de dagelijkse structuur. Tien cliënten in de regio Salland mogen het robotje drie jaar lang uittesten. Vier van deze cliënten wonen op een van onze woonlocaties en zes worden thuis begeleid. Tijdens de pilot wordt regelmatig geëvalueerd of en hoe Tessa bijdraagt in het dagelijks leven.

Lees meer  


 

Succesvolle pilot met high-tech rollator Lea

Een zorgrobot in de vorm van een rollator die het aantal valincidenten flink vermindert: dat kan ‘Lea’ zijn. Dit blijkt uit een proef die in 2018 is gehouden onder drie van onze cliënten die vaak vallen. Zij testten de zorgrobot acht weken lang, met nul valincidenten tot gevolg.

Lees meer  

Foto test COPY COPY COPY

We onderzochten hulpmiddelen om de fysieke belasting voor medewerkers te verlagen

Een extern bureau onderzocht in 2018 of we de fysieke belasting van medewerkers kunnen verlagen. Dit is van belang voor een stabiele inzet van onze medewerkers.

 

De conclusie was dat we het goed doen, maar dat er nog verbeterslagen te maken zijn. De inzet van meer plafondliften en geavanceerde bedden kan onze medewerkers ontlasten. De reeds door het bureau gegeven adviezen zijn opgevolgd. Als vervolg worden in 2019 nog eens dertien locaties onder de loep genomen. Er is een groot budget gereserveerd om de aanpassingen te doen.

Terug naar boven  

E-health is niet meer weg te denken uit dit tijdperk. Ook wij zetten hier flink op in. Dat doen we met diverse onderzoeken, maar ook in ons eigen 'Huis van de Toekomst'. Je leest er op deze pagina meer over.

22/25
Klik op het menu om de inhoud te zien of pagina's te delen.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...