Door vrijwilligers realiseren we meer maatwerk

We kunnen niet zonder vrijwilligers. Hun inzet zorgt voor extra mogelijkheden om maatwerk voor onze cliënten te organiseren naast de inzet van onze eigen professionals. Denk bijvoorbeeld aan onze pilot 'vervoer', waarbij vrijwilligers onze cliënten chauffeuren. Maar het vaakst gaat dat maatwerk om activiteiten op het gebied van daginvulling, vrije tijd en gezelligheid. Zoals een wandeling die zonder vrijwilligers niet mogelijk is.

 

Wandelen is belangrijk voor mensen met hersenletsel   

"Ik heb altijd zin om te wandelen!” zegt Arieke. “Ik ook!” zegt Joke. Dat is dan ook waar Arieke en Joke elkaar van kennen. Arieke neemt deel aan de dagbesteding van InteraktContour in Lelystad en is één van de wandelaars uit het wandelgroepje dat Joke als vrijwilligster begeleidt.

 

Ik wil iets betekenen voor mensen met NAH

Joke: "Nadat ik enige tijd werkloos thuis was, wilde ik me graag weer nuttig voelen. Ik besloot vrijwilligerswerk te gaan doen. Via een bemiddelingsbureau voor vrijwilligers werd ik geattendeerd op een vacature bij InteraktContour. Deze organisatie sprak mij gelijk aan. Ik heb van dichtbij gezien welke impact hersenletsel op iemands leven kan hebben en wil daarin graag iets betekenen."

Vrijwilligers_86

Door vrijwilligerswerk zet ik mijn hobby's nuttig in

"Als vrijwilligster bij de dagbesteding wandel ik wekelijks met een aantal mensen. Ik zorg dat het groepje bij elkaar blijft, we het tempo aanpassen als iemand achterop raakt en dat we samen veilig de weg oversteken. Daarnaast ondersteun ik bij de bakactiviteiten. Zelf bak en wandel ik graag. Door mijn vrijwilligerswerk hier zet ik mijn hobby’s ook nog eens nuttig in. Ik vind het fijn om zo anderen te helpen en hen een leuke tijd te bezorgen. Wandelen doet veel goed en zonder begeleiding van een vrijwilliger is dat niet mogelijk”, vertelt Joke.  

 

Wandelen geeft positieve energie

Arieke liep in 2004 door een auto-ongeluk hersenletsel op en bezoekt al ruim acht jaar de dagbesteding van InteraktContour. “Ik bezoek InteraktContour één keer in de week. ’s Ochtends doe ik hersentraining en na de lunch wandel ik samen met Joke en twee anderen 3 tot 4 km. Wandelen is goed voor me. M’n bloed gaat er sneller van stromen, het geeft me veel positieve energie en het maakt me rustiger. Ik ben blij met Joke als begeleider van onze wandelgroep. Ze is heel aardig en inmiddels een goede wandelvriendin.”

Terug naar boven 

We kunnen niet zonder vrijwilligers. Hun inzet zorgt voor extra mogelijkheden om maatwerk voor onze cliënten te organiseren naast de inzet van onze eigen professionals. Ook cliënt Arieke vertelt wat vrijwilligers voor haar betekenen in dit verhaal.

19/25
Klik op het menu om de inhoud te zien of pagina's te delen.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...